Windsor-øl
Dette er en oppskrift fra «Sacred and Herbal Healing Beers» av Buhner, side 412. (Du finner lett en pdf ved å søke.) Inneholder mye rare krydder, i tillegg til humle. Liker Buhner sine oppskrifter, de er behagelig upresise, i forhold til øl-oppskrifter generelt som kan være pinlig nøyaktige på alt. Har latt den gjære nesten 3 uker på et litt for varmt rom.
Dette er ingrediensene jeg brukte til 25 liter:
* 5,4 kilo vanlig lys malt
* 450 gram honning (brukte vanlig «ekte honning» fra honningcentralen)
* 85 gram humle (husker ikke hvilken, chinook, kanskje)
* noen hele korianderfrø
* litt appelsinskall
* litt pepper
* 14 gram tørket lakrisrot
* 1 teskje fersk revet ingefær
* 1 teskje karve
* Tørket ølgjær
Flasket den om på glassflasker med 120 gram sukker. Det var bare 20 liter igjen, et tykt lag bunnfall lå litt skjeivt. Drakk litt av ølet i bunnen, det smakte mest som en litt kjedelig ipa. Håper det ferdige ølet er mer spennende....
![]() |
Ferdig flasket |
Tok også av en liter av bunnfallet til å ta vare på gjæren.
Ølet gjærer i ballongen. |
Tapper ølet over for flasking |
Hm... |
Kommentarer
Legg inn en kommentar