Bryggebutikker selger ofte «sett» til øl, som består av maltet korn, humle, gjær og oppskrift. Fordelen med disse er at du slipper å bruke tid på å lete frem en oppskrift og regne om til lokale forhold. (Typer av malt, kanskje gallons til liter osv.) Settene er vanligvis til 25 liter, som også er lettest å få utstyr til. Mer enn 25 liter begynner fort å bli uhåndterlig, og vanskelig å flyte rundt.
Jeg kjøpte settet de hadde på tilbud i mars, en meksikansk type øl med en god del mais (men hovedingrediensen er fortatt maltet bygg). Planen er vel at den skal bli lys og lett, kanskje fylle litt samme rolle som corona, som vi drikker mye av hjemme. Men det er skummelt å sikte mot kommersielle øltyper når man brygger. Problemet er at med nok utstyr og presisjon kan man kanskje komme veldig nærme. Men ønsker du virkelig å gjenskape forholdene i en fabrikk? For meg er ølbrygging en del av matlagingen, og burde kunne følge samme presisjon og utstyrskrav som annen matlaging hjemme. Til sammenlikning: Om den panerte torsken hjemme ikke blir akkurat som den på Kafe Spesial, ble den kanskje god likevel?
 |
Først skal bygget trekke en time |
 |
Så skal det koke i halvannen time. Stor nok gryte må til. |
Kommentarer
Legg inn en kommentar